Sabal "Birmingham", palmier rezistent la frig!

Palmierii din genul Sabal sunt nativi în primul rând în Europa Centrală şi America de Nord, Caraibe, cu cel puţin o specie nativa din America de Sud (Sabal gretheriae). Ele sunt preţuite pentru frumuseţea lor şi ..  pentru materiale de construcţii. Toată gama naturală de Sabal a fost folosita pentru acoperisuri  şi constructii de clădiri. Există doar câteva specii extrem de rezistente pana la -18C, una dintre ele fiind Sabal "Birmingham".

Sabal "Birmingham", probabil un hibrid de Sabal palmetto şi Sabal mexicana, specie de palmier rezistent la inghet, crescut din seminţe in  California, a supravieţuit pentru mai mult de 40 de ani într-o grădină privată înainte de a fi mutat la Birmingham Grădina Botanică din Alabama în 1976.

  Frunzele sale par similare cu cele ale unui Sabal pitic, dar sunt puţin mai aspre. Toate plantele sunt seminţe crescut de la descendenţi, original distribuite de Woodlanders Nursery.  Există multe dezbateri cu privire la ceea ce este cu adevărat acest palmier.0 comments:

Post a Comment