Sabal minor, palmier rezistent la frig!

Sabal minor, cunoscut si ca Dwarf Palmetto sunt palmieri foarte toleranti la iernile reci şi umede - la urma urmei, aceastea sunt condiţiile în care se găseste în creştere în sălbăticie. Nativ pentru toate statele de coastă din est de Texas la Carolina de Nord, Dwarf Palmetto este palmier pitic, puternic rezistent la frig. Ioan Fairey, de Peckerwood Gardens, Texas, a descoperit Sabal minor în Mexic, un palmier ce nu cunoaşte limite!

Cu nici un prejudiciu asupra frunzelor rezista pana la 4F (-20C). 
 Sabal minor prefera umbra, sol umed, putin conţinut de nisip sau argilă. Acesta poate fi de asemenea cultivat în plin soare.  Este uşor de întreţinut, un palmier ideal pentru gradini in Romania. Un exemplar extrem de rece se afla in McCurtain, Oklahoma (acesta a supravietuit 24F (-31C).


Sabal minor sau Palmetto Dwarf creste pana la 1 m (rar 3 m) în înălţime, cu un trunchi de până la 30 cm diametru. Este un palmier fan (Arecaceae trib Corypheae), cu frunze cu un peţiol goale, terminate în evantai, rotunjite, cu pliante numeroase. Fiecare frunza este de 1.5 - 2 m lungime. 

 

0 comments:

Post a Comment