Palmieri rezistenti la frig!



Palmieri în Romania? Majoritatea oamenilor nu pot să creda că este posibil, într-o anumită măsură, să crească palmieri în aer liber în zonele cele mai favorabile din Romania. Numărul de candidaţi este destul de limitat. Unele dintre ele sunt uşor să crească (Trachycarpus, Chamaerops ...), în timp ce altele necesita o grădinărit mai precisă şi strategice (Jubaea chilensis, Phoenix canariensis ...).

 
Interesul pentru plante exotice, cum ar fi palmierii, este în creştere în Romania.


Fii pregatit de pierderi, orice este posibil în lumea de grădinărit a plantelor exotice. 




"Palmierii polari" sunt una dintre speciile de palmier (Arecaceae), care sunt capabile să reziste la temperaturi mai reci si sa prospere in locuri care nu sunt de obicei luate în considerare în aria de extindere naturală. Unele specii cresc nativ la altitudini mai mari în Asia şi pot tolera îngheaţul cu daune puţine sau deloc. Multe dintre aceste specii pot fi cultivate la latitudini mari şi în locuri care văd în mod regulat zăpadă în timpul iernii. 

Cele mai rezistente specii se regăsesc în genurile Rhapidophyllum, Sabal, şi Trachycarpus. Acestia sunt cultivati cu succes în zone în care in general nu sunt cu adevarat rezistenti, iernand cu ajutorul diverselor tipuri de protecţie artificiala. 


Temperatura minimă la care un palmier poate supravietui depinde de o varietate de factori, cum ar fi umiditatea, dimensiunea şi vârsta, temperaturi ridicate în timpul zilei, sau durata de timp în care temperatura este la minim. -5 ° C. Mai multe zile vor face pagube mult mai mari pentru un palmier decât una mai joasa pentru doar cateva ore intr-o noapte.

0 comments:

Post a Comment