Palmier rezistent la inghet: - Trachycarpus wagnerianus

Deşi este similar cu Trachycarpus fortunei, Trachycarpus wagnerianus este mult mai elegant, cu frunze mai mici, pozitionate vertical. Acest lucru il face mult mai rezistent atât la vânt cat şi la frig.


Din imaginea de mai sus puteţi vedea în mod clar forma în poziţie verticală, cu frunze mai mici. Un alt lucru care face wagnerianus interesant este distanţa între frunze. Ele sunt mai răspândite decât un Trachycarpus tipic şi frunzele inferioare rămân pe trunchi mult mai mult.

Temperaturile minime absolute se spune că a fi în jur de -12C (10F). Din ceea ce am vazut se pare ca acesta poate rezista mult mai mici.

Acest palmier va creste la o înălţime de adult între 3 şi 6m. Acesta va creşte bine într-un climat umed. Este de asemenea potrivit pentru climat uscator sau zone cu precipitatii sezoniere. Acesta va creşte într-o gamă largă de soluri, dar ar putea fi necesar pentru a adăuga unele muschi de turba, dacă zona este prea alcalina.


Spre deosebire de Trachycarpus fortunei, Trachycarpus wagnerianus pare provină din Japonia şi Coreea, la latitudini mai mari. Acest lucru înseamnă ca acest palmier trebuie să se adapteze la căldură de vară şi umiditate,si frigul extrem de iarnă, ceea ce face probabil cel mai adaptabil palmier(inalt) la rece în existenţa. 

Trachycarpus wagnerianus - caracteristici:
- foarte tolerant la frig, în combinaţie cu umiditatea
- frunze mici, rigide, mai potrivit pentru gradini mici
- toleranţă mare de vânt.
- alegerea perfecta pentru situaţii de coastă




 
 


0 comments:

Post a Comment