Palmieri in Romania -

Deşi cele mai multe specii de palmieri sunt de origine tropicală,există multe care pot fi cultivate într-un climat mediteranean şi chiar în locuri unde temperatura poate scădea sub -15 °C (5 °F).
În plus, creşterea lor şi dimensiunile pot fi prezise în avans, în asigurarea că, atâta timp cât nevoile lor sunt îndeplinite, vom obţine exact genul de palmier pe care il dorim. 


Atunci când alegeţi un palmier sau a unui grup de palmieri pentru un anumit loc, ar trebui să luati în considerare:

- Caracteristicile lor botanice şi rata de creştere.

- habitatul lor natural şi nevoile pentru cultivare.

- Şi poate cel mai important dintre toate este de a cunoaşte condiţiile în care plantele în cauză au fost produse şi gradul lor de aclimatizare, în special dacă acestea au fost cultivate în zone calde, în special, sau în sere, unde au fost prezentate la un program de hrănire suplimentara, sau orice expunere care diferă de cea în care este destinat fie plasate.


Unii palmieri prospera numai în zonele în care temperatura depăşeşte rareori 25 ° C (77 ° F) iar oscilaţiile sunt minime,dar pe ansamblu temperaturile scazute sunt factorul principal  în cultivarea în aer liber de palmier in Romania. 

Când este frig creşterea, în general este afectata, palmierul este slăbit şi este mai sensibil la boli.
Trachycarpus fortunei, atunci când temperaturile sunt scăzute în timpul iernii, pot pierde frunzele şi să fie foarte afectat pentru întreag sezonul. Trunchiul va fi, de asemenea, mai mic în diametru decât ar trebui să fie, deşi acest lucru nu ar putea fi evident pentru câţiva ani.
De fapt este dificil de a determina adevarata rezistenta a palmierilor la temperaturi scăzute, deoarece nu sunt atât de multe aspecte luate in considerare: 


- Caracteristici individuale.
- Vârsta . palmierii adulţi sunt mai rezistenti,avand o protecţie mai mare.
- Gradul de aclimatizare, sau modul în care condiţiile diferă între zona de producţie şi de destinaţie.
- Condiţiile de cultură: un palmier sănătos va fi mai rezistent la condiţiile nefavorabile de mediu.
- Gradul de umiditate în sol şi în aer. Vânturile puternice şi umiditatea ridicată va creşte prejudiciul.
- Durata de rece şi cât de mult temperaturile scad. Nu este acelaşi lucru să sufere o temperatură scăzută pentru câteva ore într-o noapte şi care apoi se ridică la 15 ° C, a doua zi dimineata, decat sa  îndure condiţii de îngheţ, de mai multe nopţi la rând, cu putina caldura pe parcursul zilei.


Palmierii sunt întotdeauna capabili de regenerare, atâta timp cât creşterea nu a avut de suferit. Pe de altă parte, palmierii pot pierde toate partea superioară a plantei, dar scot lăstari noi.
Ca o măsură de precauţie împotriva posibilitatea de temperaturi de inghet, sulfat de potasiu ar trebui să fie adăugate solului în toamnă, pentru a întări pe plante, şi / sau sulfat de mangan, pentru a preveni, pe cât posibil, o deficienţă a acestui mineral cauzate de activitatea limitat de rădăcinile în timpul iernii. 


Solul poate fi acoperit de un strat gros de frunze uscate si paie
pentru a proteja rădăcinile. Mici "sere" pot fi construite în jurul palmierilor mai tineri pentru a le proteja de vânt şi pentru a creşte temperatura în timpul zilei. Puteţi lega chiar frunzele şi acoperi cu pînză de sac sau din material plastic transparent, având grijă sa nu fie umiditate ridicata in interior.

0 comments:

Post a Comment